Un dar pentru un prieten

Mă alătur cu mare drag campaniei UN DAR PENTRU UN PRIETEN și vă ofer un interviu cu colega mea, Mariam.
Povestea ei este cel puțin fascinantă și mă bucur mult că o pot face cunoscută!


Bună tuturor!
Mă numesc Mariam și sunt din Armenia, o țară de 8 ori mai mică decât România. Țara rodiilor zemoase, a caiselor dulci și a coniacului Ararat.
Sunt economist de profesie, iar de 2 ani și 10 luni, mamă full-time a doi băieți frumoși. Calitatea de antreprenor pasionat de carți și citit, aflat la început de drum, o exersez de aproximativ un an, de când am intrat în lumea magică a cărților de la editura britanică Usborne, pe care le comercializez și care se adresează copiilor între 0 și 18 ani. Este o activitate ce îmi bucură sufletul prin
interacțiunea cu atâtea cărți și este, de asemenea, o mică sursă de venit.


Care este pasiunea ta? Ce te inspira?

Am avut multe pasiuni pe parcursul vieții mele până acum (citit, croșetat, cântat la pian și chitară, scris memorii, fotografiat), dar cea mai mare pasiune este cea pentru cărți și citit. Unul din visele mele este să am propria bibliotecă mare, într-o cameră separată a casei.
Îmi place să fiu un exemplu pentru copiii mei și am vrut să le transmit și lor această pasiune pentru lectură, așa că începand de la 3 luni, băieții au fost înconjurați de cărți potrivite vârstei.
Când am descoperit cărțile de la editura Usborne, m-am îndrăgostit iremediabil, eram fericită precum un copil ce a primit o jucărie nouă. Cărțile sunt atât de frumos ilustrate, extrem de educative, interactive, distractive și de înaltă calitate, încât nu am ezitat să umplu biblioteca băieților cu ele. De atunci nu a trecut nici o zi fără să răsfoim, să citim, să “ascultăm” aceste cărți, de nenumărate ori pe zi. Pot să spun că am reușit să transmit iubirea către cărți și lectură copiilor mei de la o vârstă așa de mică. Mă simt extrem de fericita când văd bucuria lor pentru fiecare carte nouă adăugata în bibliotecă. Asta mă inspiră sa continui pe acest drum și să răspândesc această bucurie de pe turnul nostru de cărți.
De asemenea, mă inspiră foarte mult să văd părinți care gândesc la fel ca mine, anume cât de important este să transmitem copiilor iubirea către cărți chiar de la o vârstă fragedă, indiferent de limba în care sunt cărțile. De ce? Pentru că în majoritatea cazurilor interacționez cu părinți care vor să aleagă cartea potrivită pentru copil.

Cum îmbini mămiceala, munca, pasiunile?

Am fost de multe ori întrebată cum mă descurc cu doi copii cu vârste apropiate, cum fac față când amândoi au nevoi de îndeplinit în același timp etc. Sinceră să fiu, nu am știut mereu ce să fac, am acționat ghidându-mă după instinctul de mamă, am încercat diverse, până am creat o strategie. Dar
provocarea este faptul că fiecare etapa de dezvoltare a copiilor este complet diferită și este nevoie mereu să ajustez/adaptez strategia.
În general, muncesc doar în timpul somnului copiilor sau în episoadele scurte când sunt ei prinși cu joaca. Petrec foarte mult timp cu ei la joaca, cu diverse activități casnice ori distractive, iar cititul este până acum cea mai îndrăgită activitate, pe care o facem zilnic de multe ori. Sunt recunoscătoare că pot lucra de acasa, de lângă copii și că în același timp pot îmbina pasiunea cu munca.


Cum/Unde te vezi peste 5 ani?

Trebuie să recunosc că nu știu unde mă voi afla peste 5 ani, pentru că această perioada de criză ne-a arătat cat de repede se pot schimba lucrurile și cât de inutile pot deveni planurile. Deși sunt o persoană organizată cu tot felul de planificări, am înțeles că acum e mai important să trăiesc momentul, să fiu cât mai prezentă în viața familiei și să fiu recunoscătoare pentru tot ce am. Am vise, dorințe și obiective pe care voi încerca să le adaptez în situația dată sau în cea care va urma. Și nu în ultimul rănd, voi perfecționa și alte pasiuni, cum ar fi scrisul. Cu alte cuvinte, peste 5 ani mă văd în versiunea mea cea mai bună, făcând lucruri care îmi aduc bucurie și satisfacție!

Ce ai dori să transmiţi mamelor care ne citesc?

Vreau să vă povestesc puțin cum am ajuns aici!
Trăiesc în România de aproximativ 5 ani (fără 4 luni). Cu soțul (român) m-am cunoscut într-un context profesional. După 9 luni, ne-am hotărât să ne căsătorim. Mi-am urmat inima și am venit să-mi trăiesc cea mai frumoasă etapă a vieții mele aici. După nunta sub cerul armenesc, la 38 de grade Celsius, în mijlocul verii, am pășit intr-o țară diferită cu tradiții și obiceiuri diferite, cunoscând în jur de 10 cuvinte într-o limbă complet nouă.
Lăsând în urma tot ce am trăit 27 de ani, familia, jobul, prietenii, relațiile, locurile preferate, nu mi-a fost teamă de această decizie importantă, deoarece credeam în forța iubirii. Și știam pur și simplu că… TOTUL VA FI BINE!
A urmat un an de adaptare, căutări pentru loc de muncă și învățat limba la nivel conversațional. Le-am bifat pe toate!
Un punct de cotitură, după care iar mi s-a schimbat complet viața, a fost nașterea primului copil. Trăiam un vis – sunt mama – mă simțeam mai puternică și capabilă de orice, asa ca m-am adaptat repede la noul statut. După 9 luni, am aflat că va veni și al doilea copil pe lume, mult dorit, doar că pe neașteptate. A urmat o perioada grea, cea mai grea de până atunci, însă am avut sprijin, moral si fizic, care a contat foarte mult pentru mine.
M-am descurcat si singură, am acceptat fiecare provocare, întrucât în acele momente instinctul de mamă îmi spunea: Rezistă și bucură-te, TOTUL VA FI BINE!

Un alt punct de cotitură este ceea ce trăim acum, în aceste zile de izolare, doar că acum trăim asta cu toții, întreaga planetă! Este dificil pentru majoritatea dintre noi, pentru că nu am mai trăit așa ceva. Cu siguranța vom trece peste, dar nu vom fi la fel, ci mai puternici, mai creativi, mai precauți, dar cel mai important, vom aprecia enorm relațiile cu cei dragi, vom fi recunoscători pentru tot ce avem și vom fi mai atenți să dăruim zâmbete celor din jur. Acum ca niciodată este nevoie să ne sprijinim și să susținem reciproc, să ne spunem că totul va fi bine.

Spune-ne despre Campania Un Dar de la un Prieten:

Cu acest scop m-am alăturat și eu Campaniei “Un dar pentru un prieten- Totul va fi bine!”, inițiată de Alina Șeran, ce se desfășoară în perioada 1-15 aprilie pe grupul de Facebook cu același nume. Despre campanie, Alina a anunțat în comunitatea online VIP MEMBERSHIP – WIFIBUSINESSMOM – RISING STARS, care este o școala online pentru mamici antreprenori, înființată de ea în decembrie 2019, din care fac parte și eu.

Scopul acestei campanii este de a susține micile afaceri ale mămicilor și femeilor pasionate și talentate din această comunitate online. De asemenea, această inițiativă este un prilej pentru a aduce bucurie și zâmbete pe chipul persoanelor dragi și prietenilor în perioada Sărbatorilor Pascale. Din păcate datorită restricțiilor privind formarea de grupuri de persoane, Sărbătoarea de Paști poate să treacă ca o zi obișnuită pentru noi, fără să ne strângem în familie sau cu prietenii. Atunci un cadou, chiar și simbolic, însoțit de un mesaj pozitiv, poate să aducă un zambet.
Astfel, pentru un zâmbet dăruit unui prieten sau membru ai familiei și pentru susținerea unei afaceri mici, este nevoie să cauți în grup oferte de cadouri ale mămicilor, printre care mă aflu și eu. După finalizarea comenzii (plata online), noi, mămicile, ne vom ocupa de ambalat și livrat cadoul cu mesajul tău și cu „TOTUL VA FI BINE”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.