5 motive pentru a vizita Terra Salin

Terra Salin este o salină artificială situată în centrul Bucureștiului, într-una din zonele mele preferate 🙂 . Strada Gramont nr. 38. Noi am vizitat Terra Salin de curând și m-am gândit să împărtășesc cu voi această experiență. Am găsit 5 motive pentru care vizita la Terra Salin este o idee foarte bună, ami ales în această perioadă.

1. Haloterapia, tratament complementar pentru afecțiuni respiratorii

Afecțiunile respiratorii sunt tot mai răspândite, chiar și în afara contextului pandemic. Poluarea, stress-ul, fumatul, pot genera afecțiuni respiratorii cronice. Haloterapia este recomandată ca tratament adjuvant 0în cazul mai multor afecțiuni, atât cronice, cât și de natură infecțioasă: astm, bronşite, alergii, sinuzită, rinite, pneumonie, tuse tabacică, afecțiuni ORL (sinuzite, laringite, otite).

Cum funcționează haloterapia?

Sarea are efect antibacterian, virucid și stimulează producerea de macrogafe și fagocite, celulele din organismul nostru care luptă împotriva agenților patogeni. O ședință de 45 de minute la Terra Salin, echivalează cu 4 ore petrecute într-o salină de adâncime

Realizate în tandem cu medicina alopată, ședințele de haloterapie elimină focarul infecțios de la nivelul căilor respiratorii, clorura de sodiu naturală având efect bactericid și virucid asupra virusului gripei, a stafilococului, a streptococului şi a bacilului pneumococic.

Dr. Anda Zaharia

2. Haloterapia, tratament complementar al afecțiunilor neurologice și dermatologice

Terapia cu aersoli salini poate fi de ajutor persoanelor care suferă de migrene, depresie și alte afecțiuni cauzate de stres. Eu am simțit efectul relaxant încă de la prima sesiune, iar pentru copii joaca cu sarea din încăpere a fost de-a dreptul magică.
Haloterapia poate fi de ajutor și în tratamentul anumitor afecțiuni ale pielii. După o sesiune de salină, veți avea pielea sărată, mai ceva ca după o baie în mare. Sarea are o acțiune antibacteriană și antifungică.

3. Siguranță

Concentrația de sare la Terra Salin este de 10 ori mai mare decât într-o salina naturală, datorită aparatelor perfomante existente.

Recepția și grupul sanitar sunt dotate cu lămpi U.V., iar dezinfectarea suprafețelor se face după fiecare ședință. Programul și ședințele au fost adaptate situației actuale, astfel încât acestea se realizează cu prioritate individual în această perioadă. Sistemul de ventilație performant pornește după fiecare ședință pentru a evacua aerul existent și a introduce aer proaspăt, filtrat în prealabil, din exterior. Sarea are în compoziția chimica clor, iar faptul ca echipamentul medical asigura un microclimat hipersalin (atingând concentrații de pana la 25 mg pe metru cub), garantează sterilitatea. Conform studiilor efectuate in domeniu, microclimatul salin devine din nou steril dupa 10-20 de minute de la terminarea ședinței .Cele două camere distincte asigură distanțarea socială și permit efectuarea ședințelor de terapie în deplină siguranță.

4. Evenimente

Periodic, la Terra Salin au loc evenimente. Am ținut și eu un atelier de aromaterapie, iar azi mergem la un spectacol de teatru. Pe pagina de Facebook Terra Salin, puteți urmări evenimentele și ofertele speciale.

5. Informații de calitate și studii

Pe site-ul Terra Salin găsiți informații de calitate referitoarela haloterapie, dar și studii de specialitate. Tot acolo găsiți și recomandări referitoare la numărul de ședințe necesare pentru anumite afecțiuni, contraindicații și o rubrică de întrebăr frecvente.

Nouă ne-a plăcut mult, aștept cu nerăbdare și impresiile voastre.

One thought on “5 motive pentru a vizita Terra Salin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.