Despre adolescenţă. Știi să comunici cu adevărat cu copilul tău?

Despre adolescență… sunt foarte multe de spus. Adolescenţa este perioada din viaţa mea de care îmi amintesc cel mai bine şi care m-a marcat cel mai mult. Simt cumva că trecând atât de repede prin viaţă, mi-a rămas un colţ de rochie agăţat acolo, în adolescenţă. Şi parcă trag mereu după mine o povară dulce al unui timp care nu se va mai întoarce şi totuşi există.

Despre adolescență

Adolescenţa mea a fost plină de energie. Aş fi putut muta munţii, aş fi putut învăţa enorm, aş fi putut cuceri lumea. Poate că într-un fel am făcut-o, la vremea aceea. Trupa de teatru a liceului a fost salvarea mea şi tot universul meu s-a învârtit în jurul ei. Mi-a lipsit enorm comunicarea cu adulţii din viaţa mea. Faptul că tot entuziasmul meu artisitc, curiozitatea şi talentul meu se loveau permanent de un zid rece şi gri… mă făcea să îmi doresc ca eu să fiu un altfel de adult şi să mă port altfel cu copiii mei.
Adulţii minimizau întotdeauna preocupările mele. Aşteptau mereu să fac ceva serios sau măreţ, nesprijinindu-mă în niciun fel. Mi-aş fi dorit ca adulţii să-mi sufle vânt în pânze… Aş fi fost de neoprit!

Dar…

Încet-încet, nesiguranţa şi teama de a-i vedea pe ceilalţi nemulţumiţi de mine m-au făcut să mă schimb… să şovăiesc. Aş fi putut zbura ca o rachetă, dar am devenit planor.Mă gândesc mereu că timpul trece atât de repede şi… mă voi trezi cu copii adolescenţi. Mi-e teamă, dar într-un fel abia aştept să retrăiesc prin ei efervescenţa aceea minunată. Mi-e teamă că nu voi găsi modalitatea eficientă de comunicare, mi-e teamă să nu le rănesc sufletul, atât de sensibil în perioada aceea… Dar cel mai teamă îmi este ca nu cumva, din greşeală, din neatenţie, din blazare… să le frâng aripile.

Mă pregătesc de pe acum, mă documentez, în speranţa că voi putea fi vântul ce le bate în pânze şi că vor naviga nestingheriţi spre ţinuturi încă nestrăbătute.

Voi merge miercuri, 17 ianuarie, între orele 18.30-20.00 la conferinţa cu tema Știi să comunici cu adevărat cu copilul tău?Aceasta va avea loc la Elite Art Gallery, este organizată de ellacongress.ro şi va fi susţinută de dr. Cristina Petrescu – Ghenea. Înscriereile la eveniment se pot face aici.

Se va discuta despre:

● Schimbările din creierul dar și din corpul adolescenților.
● Nevoile acestei vârste și recomandări pentru aceasta etapa.
● Exerciții practice care să ne ajute să înțelegem cum putem parcurge cu succes această perioadă atât de importantă din viața copiilor noștri.

6 cititori vor primi o invitaţie gratuită la eveniment.
Tot ce trebuie să faceţi este să îmi lăsaţi un comentariu la acesată postare în care să îmi spuneţi ce a însemant adolescenţa pentru voi. Primele 6 comentarii vor primi garantat premiul, fără tragere la sorţi.

Ne vedem acolo!

Comments (1)
Add Comment
  • Unknown

    Adolescența mea a fost dificilă pentru că aveam tată alcoolic și exista multă violență. Adolescența fiului meu este cuminte pentru că are o familie stabilă, sănătoasă și unită. Comunicarea noastră este 89% foarte bună. Dar sunt și momente când începem să ridicăm tonul… 🙂