M-am îndrăgostit de lavandă într-o dimineaţă de mai, undeva în sudul Franţei… O ador!
Eram în ultimul an de facultate şi ne trimisese şcoala la un festival de teatru-dans la Bilbao, în Spania (Ţara Bascilor). Ne-a trimis cu autocarul, într-un drum care a durat 70 de ore. Am mers cu o cursă obişnuită, care a oprit doar de două-trei ori pe zi, la benzinării. Una din acele opriri a fost pe marginea unui câmp de lavandă abia înflorită, într-o dimineaţă, imediat după răsăritul soarelui. Toată noaptea stătusem lipită de geam ca să văd măcar puţin din Coasta de Azur pe lângă care treceam… fără să oprim.
Câmpul acela de lavandă, în lumina aceea, a fost ca o recompensă. Aş fi vrut să rămân acolo…
Încă visez să ne mutăm lângă un câmp de lavandă şi să devenim apicultori…
Ştiaţi că există câmpuri de lavandă şi în România?
Cristina, pe care am cunoscut-o în minunata comunitate Work At Home Moms România ne va povesti puţin despre proiectul ei, Atelierul de Lavandă şi minunăţiile care ies din el.
O scurtă prezentare: cine eşti şi care este pasiunea ta?
Sunt Cristina şi sunt mama Luciei-Maria, o fetiţă specială de 5 ani cu probleme serioase de sănătate. Din dorința de a face ceva frumos, cu pasiune, dar și pentru un venit suplimentar, am început această afacere de familie. Speranța mea este ca într-o zi să pot renunța la munca de birou, iar cu banii câștigați din lavandă să ne putem plăti facturile și să pot finanța multiplele tratamente, operații și investigații medicale la care este supusa Lucia. Cu fiecare an ce trece îmi dau seama că evoluez în pasiunea mea. Am ajuns la aproximativ 10.000 tufe mature, dar şi cu o pepiniera ce alimentează de două ori pe an grădinile și curțile multor familii. Mă inspira evenimentele frumoase (nunti, botezuri, aniversări, ziua mamei, Florii etc.) la care mărturiile şi aranjamentele mele cu lavandă sunt prezente şi fac deliciul invitaților.
Cum ai ajuns la plantația de lavandă?
Lavanda este o planta cu multiple beneficii, o minune de floare pe care o îngrijesc cu dragoste, cu muncă delicată la fiecare tufă, iar Dumnezeu ne ajuta cu soare şi ploaie. În rest, nu folosesc substanțe fertilizante, nutrimenţi, azot etc., astfel încât florile de lavandă se pot folosi la prăjituri, ceaiuri, creme, săpunuri, detergenți sau parfumuri.
Ce te inspiră?
Cum îmbini mămicia cu pasiunile și munca/antreprenoriatul?
Cum/Unde te vezi peste 5 ani? Ce ai dori să transmiţi mamelor care ne citesc?
Sper ca mămicile ce ne citesc să îşi găsească pasiunea şi liniştea în ceea ce fac şi, totodată să îşi ţină copiii aproape, pentru că nimic nu este mai important decât timpul petrecut cu familia.
Le urez success în tot ceea ce fac, le admir enorm pentru munca şi delicateţea cu care lucrează fiecare lucruşor şi le invit oricând la plantaţia mea din Teiu, jud. Argeş la o limonadă cu lavandă şi o plimbare printre tufele parfumate.
Abia aştept să onorez invitaţia Cristinei ;), mai ales acum , în plin sezon de lavandă!
Cine mai vine?