Bombe de baie cu uleiuri esențiale

Ce mai faceți voi? Bănuiesc că vă pregătiți de Sărbători… Foarte bine! Cu același gând am început și eu ziua, doar că pe parcurs m-am scurt-circuitat :)) și m-am apucat să fac niște bombe de baie (pentru prima oară în viață), împreună cu copiii.
Nu am avut chef să ieșim afară și, în plus, le promisesem de multă vreme, aveam rețeta, ingredientele… tot necesarul!
Așa că am abandonat curățenia și ne-am apucat de treabă!  :))

M-am gândit că poate aveți și voi nevoie de un motiv întemeiat pentru a abandona curățenia, așa că vă las rețeta mai jos:

INGREDIENTE:

? 1 cup (aprox. 163 g) bicarbonat de sodiu.
Pentru că eu nu am cântar de bucătărie, am folosit un pahar gradat și l-am umplut până la semnul 200 ml și apoi am păstrat proporțiile)

? 1/2 cup (80 g- pahar gradat 100 ml) acid citric

? 1/2 cup (80 g- pahar gradat 100 ml) sare amară (Epsom)

? 3/4 cup (aprox 120 g-pahar gradat 150 ml) amidon. Am folosit combinat de cartof și de porumb.

? 2 linguri zdravene ulei de cocos topit în bain-marie

? 2-3 lingurițe de apă (a se picura cu grijă, ca să nu activați amestecul)

? 30-40 picături ulei esențial. Eu am ales Citrus Fresh (35 pic.), de la Young Living, o sinergie de citrice și mentă dulce (spearmint- metha spicata) care îmi palce foarte-foarte mult. Este revigorant, anti-stress, energizant și un bun stimulator pentru sistemul imunitar, creativitate, randament etc.

? Copiii au vrut neapărat să le colorăm, așa că am folosit spirulină pentru cele verzi și câteva picături de ulei de cătină pentru cele portocalii (ambele ingrediente foarte bune pentru piele).

PREPARARE:

Am amestecat într-un bol ingredientele uscate (prafurile), în alt bol, mai mic, ingredientele umede (mai puțin apa). Apoi am turnat amestecul lichid peste prafuri și am amestecat bine de tot cu un tel.
Rezultă o compoziție foarte asemănătoare cu nisipul kinetic (apropos, o să facem și asta).
Eu aici am adăugat colorantul, împărțind compoziția în jumătate.
Adăugați apa puțin câte puțin (cu picătura, spray-ul etc, astfel încât să nu activați acidul citric ), până puteți modela compoziția atunci când o strângeți în palmă.
Așezați compoziția în forme (există forme metalice speciale, dar nici formele de brioșă nu sunt de lepădat 😛 ) și lăsați la frigider minim 4 ore sau la temperatura camerei 24-48 ore. Nouă ne-au ieșit 11 bombe din cantitățile de mai sus, în formele pe care le vedeți.

Bombe de baie DIY Citrus Fresh

Aroma e divină! Le-am și testat, copiii s-au declarat mulțumiți de efervescență (nu e ca la cele din comerț, evident, dar eu mă așteptam să nu fie deloc, așa că mi s-a părut chiar oau!).


Scuzați calitatea foto/video, mai am de învățat 😛


Dacă vreți o rețetă mai fancy, perfectă pentru mici cadouri, vă recomand rețeta de bombe de baie tip geodă. Arată senzațional, noi nu am încercat încă, dar urmează ;). Vă ținem la curent…

Mă folosesc de această ocazie să vă anunț că anul următor voi deveni aromaterapeut certificat internațional și șoferiță… sper!
Vă doresc Sărbători cu pace și bucurie!

Oana Jindiceanu

Sunt mamă x 4, actriță independentă și aromaterapeut în formare. Am o mare pasiune pentru scris, dar… prea puțin timp 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.