„Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”, o carte pentru sufletul meu

După o perioadă (destul de lungă, din păcate) în care am citit doar etichete în supermarket și wall-ul de pe Facebook, am hotărât că este momentul să revin la un bun și îndrăgit obicei.

M-am reapucat de citit, în mod organizat. Organizarea constă într-un mini-club de lectură pe care l-am înființat ad-hoc cu prietenele mele din parc (o gașcă foarte mișto de mame cu care mă văd aproape zilnic).

Eu am propus „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”, pentru că acest titlu nu mi-a dat pace. Pur și simplu mi-a atins o coardă sensibilă și am știut că e MUSAI să citesc acest roman. Intuiția mea nu a dat greș și m-am bucurat de fiecare pagină.



Fredrik Backman

Nu știam nimic despre acest autor, dar am căutat pe Wikipedia 😉 și am constatat că este un scriitor suedez de succes (editorialist și blogger), născut în același an cu mine :P, ale cărui cărți s-au tradus în numeroase limbi și chiar au fost ecranizate.

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău

este titlul care a vorbit cu mine. Pentru că, deși nu mi-a spus-o niciodată și probabil nu mi-o va mai putea spune, știu că și bunicii mele materne îi pare rău…
Și ar vrea ca eu să știu asta. 🙂
Romanul acesta a venit peste mine ca o briză, m-a făcut să râd și să plâng de emoție.  Este o poveste vindecătoare despre dragoste, iertare și vocație.
Nu vă voi povesti aproape nimic, pentru că  nu vreau să vă stric surprizele lecturii. Romanul este imprevizibil și are candoarea unui joc de copii, fără însă a fi „ușurel”.
 
Personajul principal este Elsa. O fetiță de aproape 8 ani, foarte inteligetă și un pic mai „altfel” decât colegii ei. Pe Elsa, bunica o trimite într-o adevărată odisee. O vânătoare de comori, la sfârșitul căreia va fi aflat multe lucuri despre oamenii din jurul ei.
Sunt absolut sigură fiecare din noi se va regăsi undeva, între paginile acestei cărți și m-aș bucura mult, dacă ați citit cartea, să ne lăsați un semn, în comentarii.
 

Alte informații utile

Cartea a fost publicată în 2017, în colecția MUSAI a editurii ART, are 496 de pagini care se citesc dintr-o suflare.
Later Edit: Mai mulți cititori mi-au spus că a devenit greu de găsit cartea. Nu știu despre librăriile fizice, dar online o mai puteți găsi aici: pe eMAG, la Cărturești și pe site-ul editurii Arthur.

Aștept cu interes propunerile voastre pentru micul nostru cerc de lectură. Numai cărți care v-au mângâiat sufletul, vă rog! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.