Când pot să duc copilul la înot?

Când pot să duc copilul la înot?
Oricând! Dar cu cât mai devreme, cu atât mai bine! Înotul este un sport complet, care antrenează întreg organismul. Deprinderea înotului de la vârste foarte mici (2-3 luni de viață), aduce numai beneficii, conform unui studiu realizat la Norwegian University of Science and Technology (NTNU): bebelușii învață mult mai repede să înoate decât copiii mai mari sau adulții și vor dobândi un echilibru mai bun.

De ce?

Contactul cu apa va ajuta copilul să se miște mai ușor, îi va îmbunătăți coordonarea și îi va întări musculatura, spun cercetătorii britanici. 🙂
Înotul îi va crește copilului încrederea în sine și va reduce riscul de înec cu până la 88% în grupa de vârstă 1-4 ani, conform site-ului Romedic. Sigur că bebelușul va trebui îndrumat de profesioniști și va avea nevoie de echipament adecvat.

Echipamentul adecvat

Există costume de înot și slipi reutilizabili pentru copii foarte mici, din materiale de calitate care previn… accidentele. Costumele de înot Happy Nappy au un design foarte atrăgător, comod și protecție UV 50+ inclusă.
Am folosit și noi un astfel de slip pentru fetițele noastre și am fost foarte mulțumită! Nu trece nimic prin ei, așa că incidentele neplăcute au fost evitate cu succes. În plus, noi am folosit slipii și pe post de chiloței de antrenament, în perioada de trecere de la scutec la oliță.

Publicată de BBSportiv pe Marţi, 3 decembrie 2019

Echipamentul bebelușilor și copiilor este foarte important și atunci când mergeți la plajă, în vacanțe sau atunci când practică alte sporturi în aer liber. Pielea copiilor mici este foarte sensibilă și are nevoie de protecție adecvată.
Copiii noștri, de exemplu, practică kaiak-polo și folosesc la antrenamente costume de neopren (dacă vremea este rece) sau cu protecție UV. La fel și la plajă.

Acum toate costumașele din gama Protecții UV au reducere 10% ?Ideale pentru piscină, grădină sau plajă, materialul…

Publicată de BBSportiv pe Luni, 22 iunie 2020

În spatele magazinului BBSportiv se află o familie tânără, foarte activă. Ne-am cunoscut într-una din minunatele campanii umanitare La Primul Bebe, campania #BunVenit prin care mamele au strâns 415 .000 de euro pentru secția de neonatologie a maternității din Vâlcea.
Acest articol a contribuit și el, lucru pentru care sunt foarte fericită!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.