The world peace game

The world peace game. Copiii pot salva lumea!
Îmi amintesc că în adolescență eram atât de nemulțumită de ce au făcut oamenii din lume! Mă revoltau atât de tare știrile de la televizor! Îmi amintesc cum scriam în jurnal și plângeam de ciudă că sunt prea mică să pot face ceva. Aș fi vrut să ies în stradă și să le strig tuturor cât de mult greșesc! Atunci mi-am dat seama că schimbarea stă în puterea noastră. Atunci m-am hotărât că vreau să mă fac actriță, pentru că în felul acesta voi putea schimba ceva. Voi putea schimba mentalități, voi putea face oamenii să realizeze ce se întâmplă cu lumea. Teatrul are puterea aceasta, de a schimba sufletul omului. 


Apoi am crescut și am obosit. Adulții din jurul meu mă luau la mișto sau încercau să mă convingă să-mi aleg și eu o meserie serioasă. Am intrat a facultate și am absolvit-o, fiind convinsă că eu și colegii mei vom schimba lumea. Apoi, ca într-o piesă a lui Cehov, ne-au obosit grijile neîncetate, ușile mereu închise, lipsa unui orizont, nepăsarea și lupta cu morile de vânt. 
 
După ce am avut copii, lucrurile s-au schimbat și mai tare, pentru că am vrut să rămân lângă ei și am amânat toate planurile artistice pentru mai târziu. În tot acest timp am adunat milioane de vorbe, emoții și întâmplări cărăora le voi da, cu siguranță, drumul pe scenă. Dar nu mă mai grăbesc…
 
Copilul meu cel mare mi-a spus că vrea să devină inventator ca să poată schimba lumea. M-am emoționat atât de tare! M-am văzut pe mine în el și am simțit din nou flacăra aceea care ardea și în sufletul meu de copil. Am simțit că îmi cresc din nou aripi! L-am asigurat că va avea tot sprijinul nostru.
 
Copiii pot salva lumea! Cu candoarea și inimile lor imense, cu dragosta lor nesfârșită și cu incredibila lor putere de a ierta!

Jocul Păcii Mondiale (The World Peace Game)

 Zilele acestea am aflat că există un om care a inventat Jocul Păcii Mondiale  (The World Peace Game), pe care îl joacă, sub îndrumarea lui, copii de școală generală. Numele lui este John Hunter și este un profesor și consultant educațional care a obținut numeroase premii pentru descoperirile și inovațiile aduse în domeniul educației.
Jocul Păcii Mondiale  (The World Peace Game) este un joc în care copiii sunt împărțiți pe echipe (țări) și trebuie să rezolve, într-o săptămână, 50 de crize mondiale (reale), pe 4 planuri: terestru, acvatic, subacvatic și spațial.
 
John Hunter și Jocul Păcii Mondiale
sursa

O să vă las mai jos un discurs pe care John Hunter l-a ținut la TED și care a fost votat în top 100 TED Talks.
 


John Hunter va susține o conferință la București, Hotel Sheraton, pe 26 septembrie, începând cu orele 17.00. Programul îl aveți mai jos, puteți urmări și evenimentul pe Facebook

Programul conferinței John Hunter-The World Peace Game

Pentru cititorii blogului, am obținut din partea organizatorilor, o reducere de 40%. 

Folosind codul VIS260917JHBLOG40 veți plăti 59,4 lei (în loc de 99 lei). 
Vă puteți înscrie urmând acest link, în formularul de comandă există o rubrică specială pentru voucher.

Sper să ne vedem la conferință în număr cât mai mare și să ne sprjinim copiii în misiunea lor minunată de a face această lume mai bună.

2 thoughts on “The world peace game

  1. Super tare discursul ăsta! MUlțumesc!
    E bine că mama ta are măcar acum viziunea asta. A mea și-a păstreat opiniile neschimbate, ba mai mult, când am primit primul meu rol într-un lung metraj românesc m-a întrebat dacă mai pot să joc după atâta pauză… Mi-ar fi plăcut să se bucure….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.