Curcubeu cu bomboane

Am văzut experimentul curcubeu cu bomboane într-un video pe net și… ce m-am gândit?!
Hai să facem și noi! A fost cumva la fix, fiindcă copiii au primit de ziua mea ( ?! ? ) niște bomboane mici și colorate, cică cu fructe… Nu le spun numele, căci nu vreau să le fac reclamă.


Later Edit:

La vremea la care am filmat clipul încă visam că voi putea face dulciuri numai în casă, de preferat raw-vegane și că vom mânca dulciuri din comerț numai la anumite ocazii… Între timp… am patru copii și… ce să zic… Standardele mele au scăzut ptoporțional cu numărul copiilor…
Cu toate astea încerc să aleg pentru ei, cele mai sănătoase variante disponibile…

Curcubeu din bomboane este cea mai bună utilizare a bomboanelor mai sus menționate (nici nu prea îți mai vine să le mănânci, sincer, după experimentul ăsta…). Copiii mai mici pot învăța culorile, curcubeul și lucruri interesante despre lichide. Le puteți vorbi despre densitate copiilor mai mari sau homeschooler-ilor și, bineînțeles, e o ocazie bună să le vorbiți (din nou) despre alimentele sănătoase și despre de ce astfel de bomboane nu sunt o alegere bună.
Pe lângă cantitatea mare de zahăr (sub diferite forme), despre ale cărui efecte am scris în acest articol, aceste bomboane conțin și coloranți (alimentari, cică) foarte nocivi. Unul din ei, este roșu carmin (E 120), extras din gândaci (da-da!), despre care am scris aici. Pentru lista de ingrediente și alte informații, puteți consulta și acest articol.

Concluzia:

Decât să le mâncați, mai bine vă jucați! 🙂
Video-ul nu are o calitate excepțională, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu e montat, căci am vrut să vedeți totul în timp real. Am de gând (de vreo trei ani și iată, acum toată lumea mi-a luat-o îniante…), să învăț editare video și… să trec la… vlog? Să-mi spuneți cum a ieșit ?

Sursa foto Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.