Cursuri de programare pentru copii

Vreau să împărtășesc cu voi una dintre cele mai plăcute experiențe de învățare prin care au trecut copiii mei. Fiul meu cel mare, mai exact. Dacă m-ați fi întrebat acum un an, aș fi răspuns că e puțin probabil ca fiul nostru să urmeze cursuri de programare pentru copii. Nici unul dintre noi nu lucrează în domeniu, nici măcar pe aproape. Cine să-l îndrume în această direcție?

Prima întâlnire cu programarea

A avut loc pe Khan Academy. Este o platformă gratuită pe care o folosim pentru studiu și pe care o recomand cu căldură. Mai nou au și lecții în limba română. Am accesat secțiunea Computer Science din curiozitate, am tradus câteva lecții copilului mai mare, care a fost foarte încântat și a început să lucreze singur mici teme. Neputând să îl ajut mai mult, iar el fiind foarte entuziasmat de această nouă materie, am decis să caut un curs online. Am înscris copilul la două lecții demo, oferite de companii diferite. Apoi, copilul a ales.

Cursuri de programare pentru copii la IoBotics

Mihail a ales Clubul de Coding de la IoBotics și, la fel aș fi ales și eu în locul lui. Participă la acest club din septembrie 2021, o dată pe săptămână, online. Este foarte pasionat de ceea ce învață acolo, lucrează și singur, deși nu are această obligație. Primește asistență de la facilitator, în afara orelor de curs, dacă are nevoie, lucru pe care îl apreciez mult.

UPDATE:

În 2022, Mihail a încercat și cursul de Game Design, care i-a plăcut foarte mult, dar s-a întors la Programare, pentru că acest curs este mai complex.
Din octombrie 2022, Mihail a optat și pentru cursul de fizică. Cursul urmărește o curiculă SAT
(BAC-ul internațional și este foarte-foarte interesant. Mai trag și eu cu urechea din când în când și tare mult regret că nu am avut parte de abordări similare la școală.

De ce ne place IoBotics

Cred că factorul decizional cel mai important, a fost omul. Mi-a plăcut felul în care Vlad Isuf, omul din spatele IoBotics, a interacționat cu copiii. Asta i-a plăcut și lui Mihail: atmosfera relaxată și modalitatea de a învăța. Copiii învață programare prin joc. Am apreciat foarte mult atitudinea deschisă a lui Vlad. Am comunicat foarte bine, iar la sfârșitul anului am primit un feed-back foarte consistent și detaliat despre activitatea lui Mihail la curs.

Despre IoBotics

IoBotics este proiectul lui Vlad Isuf. Acest tânăr are toată admirația mea. Este absolvent de Computer Science la Politehnica (2019), are experinența predării atât în cadru universitar, cât și în cadrul unor școli private. Admir foarte mult curajul lui de se lansa în antreprenoriat și de a face lucrurile așa cum visează.
Noi am ales clubul de Coding și microcursul Internet Safety, dar mai sunt încă 4 cluburi (Game Design, Electronics, Robotics, Web Develpoment) și un micro-curs (Creativity with Coding) din care poți să alegi. Poți arunca o privire și pe pagina de Facebook IoBotics.

Noutăți

UPDATE 2023: Ianuarie este perioada de înscrieri și există și câteva cuburi noi: Visual Arts, Critical Thinking, Phisycs Club. O dată pe săptămână există o oră de relaxare, în care copiii din comunitate se întâlnesc online cu profesorii pentru discuții și activități relaxante. O dată pe lună, există o întîlnire în aer liber cu membrii comunității.

Vrei și tu?

Intră pe IoBotics și completează formularul, apoi vei fi programat pentru o lecție demo.

Te aștept cu feed-back în comentarii 😉

Photo by J. Kelly Brito on Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.