De la mame pentru viitoare mame

Am avut onoarea să fiu invitata Vaniei Limban, moașă independentă, la o discuție (live) de la mame pentru mame. Alături de mine s-a aflat o altă mamă de mai mulți copii (8-opt 🙂 ).
Am povestit despre nașterea în sistemul românesc de stat și privat, despre nașterea în alte țări, despre ce anume lipsește, ce ar trebui schimbat. Despre carieră și despre familiile numeroase.
Din păcate timpul a fost prea puțin 🙂 (întotdeauna este!). Aș mai fi avut de povestit multe despre percepția pe care o are majoritatea referitor la familiile cu mulți copii și despre multe altele.

Sper din tot sufletul ca viitoarele mame să găsească informații utile în discuția noastră. M-aș bucura mult! Puteți citi despre nașterile mele aici.

O admir foarte mult pe moașa Vania Limban! Este un om foarte implicat și este mare nevoie de astfel de oameni.
Lucrurile nu sunt deloc roz în sistemul medical românesc, iar în ceea ce privește nașterile, îngrijirea lehuzei și nou-născutului, cred că sunt necesare mari schimbări. Sigur, există oameni minunați, profesioniști desăvârșiți, dar din păcate, numărul lor este foarte mic.

Ar mai fi multe de schimbat și pe plan social. Începând cu alocațiile, sistemul de învățământ, asistența socială, sprijinul familiior numeroase etc. Nu vreau să detaliez acest subiect, sunt extrem de dezamăgită de tot ceea ce se întâmplă. Vă mărturisesc că mă gândesc serios să ne mutăm într-o țară mai caldă, care își tratează copiii cu mai mult respect…

Încerc însă să nu deznădăjduiesc și să fiu eu schimbarea pe care vreau să o văd în lume :)).

O discuție despre experiența nașterii, carieră și provocări cu Vania Limban

De la mame pentru viitoare mame

În live-ul de azi vreau să transmitem putere și încredere viitoarelor mame. Tocmani de aceea am vrut să am alături de mine două mame, cu două experiențe inedite. O discuție despre experiența nașterii, carieră și provocări.

Publicată de Moasa ta de suflet, Vania Limban pe Marţi, 26 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.