Despre mine

Bine ați venit! Iată câteva lucuri despre mine:
Sunt Oana Jindiceanu, sunt de profesie actriță, mamă x 4 copii (doi băieți și două fete cu vârste cuprinse între 4 și 11 ani), iar scrisul este una din marile mele pasiuni.

Mai multe despre mine

Actoria

Am început în trupa de teatru a C.N. Gh. Lazăr, trupă condusă de Profesorul Rusiecki, apoi de Andi Vasluianu. Am intrat la UNATC I.L Caragiale din a doua încercare, după o vară de pregătire în Teatrul Studențesc Podul. Am absolvit în anul 2006 și de atunci mi-am dorit să fiu artist independent, asumându-mi acest mod „diferit” de viață. Timp de 4 ani am jucat pe ‘scenele’ independente din București. În 2010 am devint mamă pentru prima oară și mi-a fost foarte greu să mă adaptez la realitatea artistică din România. Am căutat să învăț să fac și alte lucruri… pentru a ne susține financiar, pentru a-mi demonstra că pot să fac și altceva, dar și ca o formă de revoltă împotriva unui sistem care m-a dezamăgit. Am avut multe căutări și din absolut toate am învățat enorm. Dar meseria noastră este o meserie care doare și dacă o practici și dacă nu. După mai bine de 10 ani în care am avut doar câteva zile de filmare și nu am călcat deloc pe scenă, dorul a început să ardă și m-am decis să revin în circuit. Apoi a venit pandemia, care mi-a adus un moment foarte lung de reflecție și reconsiderare.

Scrisul

Când credeam că totul e pierdut și teatrul a murit, am primit un imbold absolut minunat descoperind grupul de scriere creativă (flash fiction, ca să fiu mai exactă) Ficțiuni Reale, proiect inițiat de Florin Piersic jr și susținut de Liternet.ro. (Puteți citi ficțiunile mele aici). În urma imboldului, m-am apucat de scris. Pasiune (mult) mai veche, pe care nu știu din ce motive o uitasem într-un sertar… M-am hotărât să îmi fac un come-back teatral, așa că m-am pus pe scris și învățat. Stay tuned 😉
Puteți urmări o oră de discuție pe tema teatru & viață, discuție pe care am purtat-o cu colegul meu Alexandru Unguru în emisiunea T.Talks, în februarie 2021.

Aromaterapia

De la începutul lui 2020 (acest an care ne va marca pe toți), învăț pentru a deveni aromaterapeut certificat internațional. Am absolvit modulul Aromatic Chemistry la Institutul Tisserand (am avut ca profesori pe Robert Tisserand și Dr. Joy E. Bowels). Am participat la numeroase webinarii și cursuri susținute de școli internaționale de aromaterapie (Aromahead Institute, The School for Aromatic Studies). Inițial, doream să obțin certificarea de la Ministerul Muncii. Am aflat însă că informațiile din cursul oferit pentru certificare nu mi-ar fi adus nimic nou. Ba mai mult, anumite informații sunt mai mult „după ureche”, fără bază științifică. M-am hotărât, așadar, să obțin certificarea Level 3 Aromatherapist (nivelul maxim). Voi fi primul aromaterapeut din România cu acest nivel de certificare. Pentru acest lucru urmez cursul Aromatic Medicine, oferit de The Shool for Aromatic Studies (SUA). Mulțumesc Work at Home Moms România pentru sprijin!

Am creat o rubrică specială pe acest blog, în care voi scrie și traduce articole despre aromaterapie.
Am creat și un grup pe Facebook, pentru utilizatorii aromaterapiei, dar și pentru sceptici. Există și pagina Oana Jindiceanu – Aromaterapeut și contul de Instagram @Aromaterapeutic.ro . Cât de curând, sper că va exista și www.aromaterapeutic.ro.

Cam atât deocamdată :)… Vă țin la curent. Vă mulțumesc mult pentru vizită și pentru sprijin!

Oana Jindiceanu

Sunt mamă x 4, actriță independentă și aromaterapeut în formare. Am o mare pasiune pentru scris, dar… prea puțin timp 🙂