DIY Dezinfectant cu alcool și uleiuri esențiale

Un produs la mare căutare (și mare preț, din păcate) în această perioadă este… dezinfectantul. Cererea mare a făcut ca prețul pentru acest tip de produs să crească complet nejustificat, iar produsul a lipsit mult timp din rafturile magazinelor. Și pentru că ce își face omul cu mâna lui se numește DIY :)) , astăzi vă ofer rețeta pentru dezinfectant cu alcool și uleiuri esețiale. Uleiurile esențiale sunt adăugate pentru a potența efectul bactericid și virucid al dezinfectantului și, nu în ultimul rând, pentru mirosul superb.
Rețeta este una blândă cu pielea, ingredientele pot fi găsite ușor (am pus linkuri ajutătoare), iar la final aveți și un tutorial video.

Ingrediente pentru aproximativ 250 ml dezinfectant:
Mod de preparare:

Adăugați îngredientele pe rând, amestecați ușor și puneți totul într-un recipient potrivit nevoilor voastre.

Mai am o rețetă interesantă, tot cu uleiurile esențiale: DIY bombe de baie 😉

Pentru cei interesați, las aici un link către două articole foarte valoroase de la Insitutul Tisserand, care demonstrează (cu studii) capacitatea virucidă a uleiurilor esențiale și, bineînțeles, chestiunea arzătoare a virusului Covid-19. Nu, încă nu există dovada că un anumit ulei esențial poate fi folosit pentru tratarea noului virus, dar mai multe uleiuri esențiale pot fi folosite pentru ameliorarea simptomelor ușoare și pentru tratarea anxietății.

Vă doresc mult succes și abia aștept să-mi spuneți cum a ieșit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.