Ernest și Celestine sau despre prietenie

Ernest și Celstine

Ernest și Celestine sunt două personaje celebre în întreaga lume pentru prietenia lor deosebită. Creatoarea celor doi eroi este Gabrielle Vincent, scriitoare și ilustratoare de origine belgiană, pe numele ei adevărat Monique Martin. Trei dintre titlurile seriei au apărut la Editura Frontiera, editură pe care (cred că știți deja) o iubesc foarte mult.

Fun Facts

Mie, când îmi place ceva, fac puțină „muncă de cercetare”: caut cât mai multe informații despre lucrul respectiv: despre autorul preferat, despre filmele preferate, urmăresc artișitii pe rețelele de socializare … sunt genul cultural-stalker (cred că tocmai am inventat un termen nou 😉 ). Am procedat la fel și cu aceste cărți minunate, pentru că m-au cucerit cu ingenuitatea lor.
Așadar, știați că… ?

 • Gabrielle Vincent și-a luat acest pseudonim în 1981, când a scris primul volum din serie: Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon. Avea 53 de ani.
 • Seria Ernest și Celestine a primit unele dintre cele mai prestigioase premii în domeniul literaturii pentru copii
 • Morala: Nu este niciodată (prea) târziu pentru succes 😉
 • În 2012 a fost lansat filmul Ernest și Celestine, cu un scenariu de Daniel Pennac, după romanul cu același nume scris de acesta. Este un film superb, haios, tandru, care nouă ne-a plăcut foarte mult! Filmul a fost premiat la festivalul de film de la Cannes și a fost nominalizat la premiile Oscar pentru animație.
 • Daniel Pennac a scris „Romanul lui Ernest și Celestine” după ce a întreținut o lungă corespondență cu Gabrielle Vincent, dar nu au reușit să se întlnească niciodată față în față. Romanul este o metaforă a prieteniei lor și, din păcate, nu a fost tradus încă.
Seria Ernest și Celestine la Editura Frontiera

V-am mai spus, dar îmi place să repet :p , Editura Frontiera are în portofoliu numai cărți pentru copii premiate sau foarte speciale, despre care am mai scris la rubrica Recomandări – Carte. Până acum, din seria Ernest și Celestine au apărut trei din cele 26 de titluri și sper din suflet să apară toate 😀

Jucăria pierdută

Simeon nu este numai un pinguin, ci și jucăria preferată a Celestinei. În timpul unei plimbări, Celestine îl pierde pe Simeon și este foarte tristă. Nicio altă jucărie nu îl poate înlocui, dar Ernest găsește o soluție ca să îi readucă zâmbetul și jucăria Celestinei.
O poveste în care atât copiii, cât și adulții se vor regăsi. O poveste sensibilă despre prietenie, generozitate, pierdere și regăsire.

La picnic

Mâine e zi de picnic. Cei doi prieteni se pregătesc de zor. Dar când se trezesc de dimineață… Ce să vezi?! Plouă cu găleata! Celestine se întristează foarte tare, dar Ernest găsește o soluție salvatoare. Deși nu foarte comodă…. 🙂

La muzeu

Ernest vine la un interviu de angajare la muzeu. Vrea să se angajeze ca paznic. Pentru că nu are cu cine să o lase pe Celestine, cere permisiunea de a veni cu ea la muncă.
(Vă sună familiar? Mie da… 😀 )
Directorul muzeului nu este de acord, dar le oferă lui Ernest și Celestinei Un tur gratuit al muzeului. Ernest este mare iubitor de artă, iar Celestine se plcitisește. La un moment dat cei doi se pierd unul de celălalt… dar se regăsesc și totul se termină cu bine!

Cu siguranță, toate situațiile vă sunt familiare. Ele sunt abordate cu atâta gingășie, încât cele trei cărți au avut succes la toate categoriile de vârstă din casa noastră. Și suntem mulți! :))
Editura recomandă doar vârsta minimă pentru lectură: 3 ani

Semne de prietenie

În lunile ianuarie și februarie, Editura Frontiera are o campanie la fel de gingașă ca și cărțile pe care le publică. Se numește semne de prietenie, iar copiii sunt invitați să le scrie personajelor preferate. Personajele vor răspunde, negreșit.

Campania noastră SEMNE DE PRIETENIE își propune să descopere în cărțile pentru copii acele gesturi mici, dar însemnate,…

Publicată de Editura Frontiera pe Miercuri, 20 ianuarie 2021

Până la sfârșitul lunii februarie, codul PRIETENULMEU vă aduce o reducere de 20% pentru toate cărțile din coșul de cumpărături de la Editura Frontiera

CONCURS

Iar eu, ofer cu mare drag volumul Ernest și Celstine la muzeu unui cititor pasionat.
Lasă un comentariu la acest articol și spune-ne care este cartea ta preferată de la Editura Frontiera sau ce carte ți-ai dori să ai (dacă, din întâmplare, cărțile Frontiera nu au ajuns la tine încă).
Concursul este deschis până pe data de 28 februarie, inclusiv.
Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți, cu ajutorul unei aplicații și va fi anunțat pe pagina de Facebook a blogului.
Nepărat, lăsați o adresă de email validă, la care să vă pot contcata pentru detaliile de expediere 🙂
Succes!

13 thoughts on “Ernest și Celestine sau despre prietenie

 1. Salutare,

  Cred ca am gasit o carte la aceasta editura ce ma intereseazamai mult pe mine 🙂
  Cea cu mererii disarute. Practic de la o zi la alta se renunta la anumite meserii.

  Bunica mea era dactilografa. Pai explica-le acum adolescentilor aceasta meserie 😀

  Am observat multe carti interesante. Nci nu indraznesc sa le spun copiilor. Desi sunt gemeni, fiecare are preferinta lui. Niciodata, dar niciodata nu cand la o intelegenre.

  1. E superbă cartea merseriilor dispărute! O recomand cu căldură, mai ales copiilor puțin mai mari (10+). ȘI bunica mea era dactilografă :).
   Ai comentariul cu numărul 1 pentru tragerea la sorți.

 2. Dragă Oana, toate cărțile editurii Frontiera sunt deosebite, sunt fără pereche. E greu să alegi… Eu am Povestea a doi pui de tigru, Ninigru și Aligra. Cu siguranță, Ernest și Celestine i-ar plăcea și micuței mele.
  Mulțumim pentru recomandare ❤

  1. Cu drag! Baftă multă! Și nouă de place poemul celor doi tigrii foarte mult! Într-adevăr, fără pereche! 😀
   Ai comentariul cu numărul 3 pentru tragerea la sorți.

 3. Noi nu avem inca nicio carte de la editura Frontiera, dar ne place sa citim seara, inainte de culcare. Mi-ar placea orice carte, mi se par foarte faine imaginile si personajele.

 4. Buna, Oana!
  Avem primele doua carti aparute la Editura Frontiera din seria Ernest si Celestine, ne bucuram ca a aparut si aceasta si ne-o dorim. Unul dintre jocurile noastre este „de-a Ernest si Celestine”.
  Felicitari pentru ideea cu concursul!

 5. Buna, Oana! Cartea noastra preferata de la editura Frontiera este Strabunicul meu, Emil Racovita. Am citit-o de multe ori, Eric o stie pe de rost, aproape 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.