Praline cu semințe de dovleac

Astăzi vă prezint rețeta mea cu cocos: praline cu semințe de dovleac. Vă spun din start că este cel mai bun desert raw vegan pe care l-am pregătit până acum. Pralinele sunt deosebit de gustoase, au o textură cremoasă, perfectă! Și, în plus, sunt o adevărată bombă de vitamine și minerale.
O jumătate de cană de semințe de dovleac asigură aproximativ 92% din necesarul zilnic de magneziu. Uleiul de cocos este una dintre mai sănătoase grăsimi, are proprietăți antimicrobiene, antibacteriene și antifungice. Trebuie menționat și faptul că semințele de dovleac sunt inamicul numărul 1 al paraziților intestinali. Practic, aceste bomboane sunt un supliment alimentar complet ?.   Rețeta este ușor de preparat, ingredientele sunt la îndemână.

Rețeta mea cu cocos: praline cu semințe de dovleac
Ingrediente:
Pentru praline
  • 400 g semințe de dovleac crude 
  • 8 smochine uscate, hidratate în prealabil aproximativ 1-2 ore (cred că puteți folosi și curmale, dar eu ador smochinele și gustul lor minunat!)
  • 4 linguri de miere de mană (puteți folosi orice alt tip de miere sau chiar sirop de arțar/agave. Nouă ne place mult mierea de pădure (mana) pentru aroma ei deosebită)
  • 4 linguri ulei de cocos Niavis
  • miezul de la un avocado mic bine copt (copt, adică pârguit, nu copt la cuptor ?). Sunt sigură că și o banană ar înlocui bine avocado-ul, dar ar adăuga pralinelor aroma specifică.
  • o linguriță esență naturală de vanilie (sau boabele unei păstăi)
  • 1/2 de linguriță de sare (neiodată)
Glazura:
  • 200 g ciocolată neagră de calitate. Cu cât mai puțin zahăr (sau alte ingrediente) și cât mai multă cacao, ca să profităm la maxim de magneziul și antioxidanții din ciocolata adevărată.
    (Cred că merg și 150 g, mi-a mai rămas ceva glazură după ce am învelit toate pralinele, prin care am tăvălit niște felii de banană. Demențial!)
  • 1-2 linguri de ulei de cocos
Mod de preparare:
  1. Toate ingredientele pentru praline se pun în robotul cu lamă S (e de preferat să aveți unul cu putere mare, minim 800 W) și se procesează până când rezultă un amestec cremos și lipicios.
  2. Se scoate amestecul din robot și se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Îl puteți așeza într-un strat mai gros și plat, astfel încât să vă fie ușor să tăiați pralinele în forma dorită.
  3. Băgați amestecul la congelator pentru aproximativ o oră sau până când devine ușor manevrabil.
    (Mai băgați acum la congelator și tava pe care veți așeza pralinele glazurate sau formele de silicon pentru bomboane, dacă aveți. Tava rece va fi de ajutor, pentru ca bomboanele să nu se înmoaie prea tare din cauza glazurii calde.).
Glazurarea.

Poate fi un moment mai migălos, în funcție de experiența pe care o aveți. Eu nu sunt foarte îndemânatică și nici nu am făcut prea multe praline în viața mea… Vă anunț că nu e cel mai comod și relaxant lucru de făcut cu copiii prin preajmă. ?
Apropos, copiilor le puteți oferi aceste praline tăvălite prin fulgi de nucă de cocos, dacă nu doriți o glazură de ciocolată sau copiii sunt încă prea mici. Fără ciocolată, le puteți oferi pralinele de la vârsta de 1 an.

  1. Tăiați ciocolata bucăți mici
  2. Topiți-o în bain-marie și adugați uleiul de cocos.
  3. Amestecați până când compoziția devine omogenă.
  4. Până se topește ciocolata, puteți scoate amestecul de la congelator și îl puteți tăia în formele dorite folosind un cutter pentru prăjituri, puteți face biluțe cu mâna, le puteți porționa în bucăți mai mari, asemeni batoanelor de ciocolată. Sky’s the limit!
  5. Cu ajutorul unei furculițe treceți pralina prin ciocolata topită.
  6. Scurgeți bine și așezați pe tava răcită în prealabil în congelator. O puteți tapeta cu hârtie de copt, puteți folosi o planșetă de silicon  sau chiar forme pentru bomboane. În acest ultim caz, va fi totul mult mai ușor: așezați un strat de ciocolată topită, compoziția cu semințe de dovleac, apoi acoperiți totul cu un strat de ciocolată și ornați, dacă doriți.
  7. Băgați pralinele la congelator pentru o oră sau până când se întărește ciocolata.
  8. Savurați-le și lăsați-mi un comentariu în care să-mi spuneți cum au ieșit ?.

Cu această rețetă am participat la un concurs inițiat de Vegis.ro (magazinul meu online preferat de produse naturiste ?).
Pentru a vedea și celelalte rețete participante, urmăriți hashtag-urile #retetameacucocos și #vegisro

Disclaimer

*Recomand numai produse pe care le folosesc. Acest articol conține linkuri afiliate. Eu primesc un mic comision atunci când cumpărați urmând linkurile din blogul meu (fără costuri adiționale pentru voi). Vă mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.